Flamborough Head
ProgFarm 2008

ProgFarm 2008

Saturday November 1

De Harmsdobbe, Bakkeveen, Holland.

PFlogoGIF

PF08pics

Pictures@mailto:Pictures@a.vanrijssen@hetnet.nl


– Het was weer een fantastisch gebeuren zaterdag. Ik heb weer genoten. (BvR)

– Was weer erg gezellig! (MvBF)

– Weer een zeer geslaagd ProgFarm 2008. Ik heb enorm genoten dit jaar. Voor mij was dit jaar de verrassing NEMO uit Frankrijk. Een sterk en enthousiast spelende band met boeiende muziek. Bedankt voor al dit moois. Ook interressant natuurlijk het grootte aanbod van CD’s wat werd aangeboden. Hopelijk tot  Progfarm 2009. (G)

– Het was weer top het weekend.[…] Mijn voeten doen het bijna niet meer maar je moet er wat voor over hebben. Het liep allemaal prima, heb van de 1e helft van jullie optreden mogen genieten […]De laatste band was ook top. Heerlijk. (AR)

– Weer een prachtige dag beleefd afgelopen zaterdag. Progfarm was gezellig als vanouds en we hopen dit unieke festival in het Friese land nog vaak te mogen bezoeken. Ook de muziek was sterk tijdens deze uitgave van Progfarm. […] Jullie optreden stond als een huis: een goed geoliede machine. Het lijkt wel of Margriet steeds beter gaat zingen, in elk geval steeds krachtiger en overtuigender. Gert ontpopte zicht tot een prima vervanger van Eddy die absoluut niet voor hem onder doet. Klasse! Nemo is prima progmetal en Credo was de juiste uitsmijter van de avond. Typische symfo in de beste Engelse traditie. […] Bedankt weer voor de organisatie en hopelijk tot spoedig ziens ergens in Nederland. (P&T)

– I’d like, in the name of the band, to thank you for this very good time we had in Progfarm. Long life to your nice festival ! (JP, Nemo)

– Now back again at home but always the sounds of the weekend in my heart.

– Heb me prima vermaakt (EM)

– Thank You very much for such really good festival every year. No way too long to meet a lot of nice guys, to buy so much new CD´s, to eat and to drink Netherland´s specialities and to sleep with a noisy crowd of old and young Proggies. What do You want more my friend, better could be only the next Progfarm Festival in 2009. We will see us again and have the same good vibrations, I think so. (HWR)

– Mijn complimenten ook nog voor de heren van de organisatie. Er is vast van alles uit de klauwen gelopen, maar voor de argeloze buitenstaander liep alles gesmeerd. Voor wat ik gezien heb was het een erg gezellig en sfeervol festival!

– Volgend jaar ben ik weer van de partij! (HS)

– Huge thanx for your hospitality. It was great to be at ProgFarm. We enjoyed it very much. Best regards to you and Flamborough Head (Jonas, The Skys)

– Ik heb enorm genoten, misschien was het wel mijn leukste Progfarm ooit. Ik weet niet waar dat mee te maken heeft. Misschien was ik met weinig verwachtingen gekomen, dan is de kans groter dat je aangenaam wordt verrast. Misschien […]  hebben jullie gewoon een hele goede keus gemaakt bij het inviteren van de bands dit jaar! […]The Skys vond ik een erg leuke band met veel Pink Floyd-invloeden. Leuk om naar te luisteren en dus erg jammer van de ultrakorte set. Hadden ze niet meer materiaal? En ook geen CD? 5bridgeS is een mooie aanvulling voor de Nederlandse symfo-rock-scene. Leuke jongens, veel enthousiasme, veel oude genesis-invloed en live goed gebracht.[…] Voor jullie was het een spannend optreden. […] nu was ook Gert er voor het eerst bij. Maar het ging, voor zover ik kon zien en horen, fantastisch! Het was natuurlijk oud en bekend materiaal, maar het leek toch of jullie het meer ontspannen brachten dan anders. En Gert maakte een pracht-debuut! Wat een sympathieke uitstraling! En wat een mooie eigen ‘jus’ over de gitaarpartijen van Eddy! Ik heb genoten en ben ook blij voor jullie dat het zo goed ging! Van Nemo kende ik de beide ‘Si’-CD’s. Vooral de eerst kan mij niet zo bekoren, spreekt mij niet zo aan. Maar op Progfarm vond ik ze live veel beter! Individueel zijn het goede muzikanten, hun muziek zit goed in elkaar. Ik vond ze à la Lazuli spelen (Symfo op z’n Frans?). Rethoric van Credo kende ik al en vind ik een prachtplaat. Maar wat de mannen op de bühne brachten, was (bijna) ongekend geweldig. In mijn herinnering heeft alleen Mostly Autumn ooit zo’n optreden verzorgd. Natuurlijk komen wij, symfoliefhebbers, allemaal voor de muziek, maar het is toch mooi meegenomen als er een theaterdier als Mark Colton voor de band staat. En wat een passie in de songs! Symfo-blues of blues-symfo. Super genieten! Wat een heerlijke lange afsluiter! Ontzettend bedankt voor het organiseren van al dit moois! 7 november 2009 staat al geblokkeerd in mijn agenda. (DJvW)

– Allereerst namens mij en vele symfomanen de complimenten voor de organisatie van Progfarm 2008 vanwege de heerlijke symfo sfeer, hoe prima alles verliep, de interessante concerten (Nemo was onbetwist hoogtepunt) en de gezellige afsluiting met het ontbijt op zondagochtend, hulde dames en heren!!! (EN)

– Thanks very much for all that.  Me and S […] had a fantastic time, and it wasn’t really that cold either!  It was really great to see you all again, and also good to see some of the regular fans again – such a nice crowd.  Everything was pretty much as I remember it from years ago, so well organised, so well catered for and very friendly.  I hope that you continue for many more years!! (MV) – ProgFarm was a great weekend for us and a wonderful experience.  We have just been doing bio’s for our new DVD and one of the questions related to favourite gigs we have ever done, and nearly all of us mentioned ProgFarm!!!! It was a real honour and pleasure to come over and play for you.  I am a big FH fan, so to get to see you guys live was also great – thank you! (CM Credo)

– We hebben elkaar helaas niet gesproken op het ProgFarm festival maar ik wil je, zijnde een splinternieuwe bezoeker, graag bedanken voor het grandioze festijn. ProgFarm was echt errrrug leuk. Prima organisatie, gezellige sfeer, lekkere nasi en vijf interessante bands van afwisselende soort en kwaliteit. Jouw Flamborough Head kende ik alleen van naam. Ik kwam speciaal voor het optreden van Nemo. Ik ken hun muziek vanwege laaiende CD-recensies op DPRP waardoor ik hun studio-albums ben gaan kopen. En nu kon ze ik eindelijk live zien spelen en spreken! Natuurlijk had ik hele hoge verwachtingen. Dat kon gevaarlijk zijn, want wat als ze dat niet konden waarmaken? Gelukkig konden de garcons dat prima. Een spetterende show! Hun muziek heeft vanaf nu voor mij een gezicht en een atmosfeer. De technici hadden soms wat moeite met het geluid waardoor zo nu en dan de zang of een instrument wat wegviel maar dat hoort bij live. Ondanks dat ik […] speciaal voor Nemo naar Bakkeveen was gekomen, heb ik de optredens van alle vijf bands met heel veel plezier en bewondering bijgewoond. Over Nemo heb ik het al gehad (encore!), goede keuze van jullie dus. The Skys viel een beetje tegen al vertelde de zanger mij wel dat hij dat zelf ook vond. Ze waren wat te moe na twee dagen reizen van Litouwen naar Nederland. Hoe? Met een gewone personenwagen met vijf man en alle apparatuur erin. Maar jullie zijn toch met zes? Ja, de zesde is hierheen komen liften… Da’s toch een mooi verhaal. Zo moesten ze ook weer terug. 5Bridges was top, net als jullie eigen show. Als liefhebber van Mostly Autumn is dat makkelijk te verklaren natuurlijk al is jullie sound wel degelijk anders en geheel eigen. Genoten daarvan! Credo sloot de avond af en alhoewel voor mij niet bijzonder genoeg (ten opzichte van de composities van Nemo) wel een prima slot met show en spel van hoge kwaliteit.

– Ik stapte om half vier tevreden mijn bedje in. Nogmaals dank voor de festival-organisatie. Tot volgend jaar!
Dammes_940_360

GL

Harmsdobbelogobalk